Wil je meer geld verdienen? Dit is de meest belangrijke 1ste stap die vaak wordt vergeten

“Geld maakt niet gelukkig” is een gezegde dat we allemaal kennen. “Maar gelukkig maak ik geld”, hoorde ik laatst iemand daaraan toevoegen. Hoewel geld niet een doel maar een middel is om je leven op jouw manier vorm te geven, zijn er maar weinig mensen die een money purpose hebben. En hoe hebben van een Money Purpose jou kan helpen. Vertel ik je in deze blog.

Eén van de grootste ontdekkingen in mijn leven was de ontdekking dat geld een middel is en niet een bestemming. In plaats van zomaar spullen of diensten aan te schaffen waar ik niet veel om geef, voelt het zoveel beter om mijn geld een purpose te geven.

Wat is een money purpose?

Een money purpose is een specifiek doel dat je hebt voor je geld. Geld verdienen om het geld verdienen heeft namelijk geen specifieke meerwaarde; er zit geen purpose achter. Wanneer je gericht een doel hebt voor je geld – de reden waarom je dit geld wilt en welke betekenis het heeft wanneer je het eenmaal hebt – dan heeft je bewuste en onbewuste mind een gefocuste reden wat het moet doen om tot het gewenste resultaat te komen.

De meerwaarde van een money purpose

Voor veel vrouwen is het hebben van een money purpose de sleutel om meer betrokken te zijn in het managen van hun geld. Financiële doelen zijn weliswaar belangrijk, toch voelen ze vaak lineair, onpersoonlijk en beperkend aan. Wanneer je weet wat jouw persoonlijke purpose is, dan wordt ook je money purpose helder. Hierdoor krijg je niet alleen meer motivatie om aan bijvoorbeeld je business te werken, maar voel je je ook meer betrokken in het financiële stuk van je leven.

Als je doel is om bijvoorbeeld €10.000 per maand te verdienen, maar je weet niet waarom je dit bedrag per maand wilt verdienen, dan is de kans klein dat je mind op zoek gaat naar manieren om dit doel te realiseren.

Specificeer je echter je financiële doelen door te verhelderen waar je elke euro voor wilt besteden, dan gebruik je de kracht van je bewuste en onbewuste mind om naar manieren te zoeken hoe je dit bedrag elke maand kunt verdienen.

Geld heeft dus niet alleen een waarde, maar het mag ook een specifieke purpose hebben.

Hoe vind ik mijn money purpose?

Er zijn diverse manieren om je money purpose te vinden en sommigen gaan dieper dan andere. Wat ik zelf het belangrijkst vind, is dat mijn money purpose overeenkomt met mijn kernwaarden.

Hieronder geef ik je twee korte oefeningen die je direct kunt doen om meer helderheid te verkrijgen over jouw money purpose.

Oefening #1

  • Stel, je krijgt 25 miljoen euro, dat je volledig kan uitgeven, maar waarbij je dat maar op drie of vier manieren mag doen; hoe zou je het dan uitgeven? Deze oefening helpt je om vanuit je persoonlijke waarden te ontdekken. Deze waarden gelden voor alle facetten van je leven, dus ook je financiën.
  • Schrijf nu je vier manieren op hoe je je geld zou uitgeven, waarbij de eerste de belangrijkste is.
  • Deze simpele lijst is je fundament om je financiële zaken in een intentionele reis naar een leven van zingeving om te zetten.

Oefening #2

  • Stel jezelf de vraag: “Hoeveel wil ik per maand verdienen?”
    Zet dit antwoord uiteen door te specificeren waar je elke euro voor wilt uitgeven. Denk daarbij aan facetten als werk en carrière, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en vitaliteit, relaties, ontspanning, het leveren van een bijdrage, investeringen en andere zaken. Zorg dat je alle kosten dekt om te leven volgens jouw ideaal.
    Hou bij elke specificatie je persoonlijke waarden in gedachten. Dit helpt je om gefocust je money purpose helder te krijgen voor je maandelijkse inkomen.
  • Pas, indien nodig, je maandelijkse bedrag aan. Het is beter om van te voren een bedrag te bedenken dat aansluit bij al je kosten alsook je kwaliteit van leven, dan achteraf je financiën passend te zien krijgen bij het bedrag dat je voor jezelf hebt vastgesteld.

Met deze specificaties heb je helder hoeveel je per maand wilt verdienen alsook waar je het voor wilt uitgeven. Je inkomen heeft nu een meer gerichte purpose en je weet nu veel beter waarom je geld nodig hebt en waaraan je het wilt uitgeven.

Je money purpose is, net als geld op zichzelf, een middel. Het kan je helpen om te komen waar en wie je wilt zijn. Laat je geld voor jou werken, in plaats van dat jij voor je geld werkt. Met een money purpose koop je dan misschien geen geluk; het is wel een middel om naar een gelukkiger en succesvoller leven toe te werken.

Doe mee aan de Focus op Winst in drie stappen webinar van 18 Juni

Leer om op een zeer praktische, leuke en toegankelijke manier je geld te managen. En werk aan de WINSTgevendheid van je bedrijf vanaf dag 1

Schrijf je in!

Deel deze blog