When you get, give

When you learn, teach

Mijn naam is

Sandra Boekhoudt

Met zo’n achternaam was mijn carrièrekeuze vrij makkelijk 😊 en gelukkig vond (en vind ik nog steeds) cijfers en financiën ook heel erg leuk. Op mijn 18e ben ik van Aruba naar Nederland verhuisd. Ik heb in Groningen gestudeerd en mijn bachelors gehaald in International Finance and Accounting.

 In 2011 heb ik mijn Masters gehaald in Finance & Control aan Nyenrode Business Universiteit en inmiddels ben ook een gecertificeerd Profit First Professional. Inmiddels woon ik langer hier in Nederland dan dat ik ooit op mijn geboorte-eiland Aruba heb gewoond. Ik zeg ook altijd dat ik een tropische Nederlander ben met twee plekken waar ik mij thuis voel: op Aruba bij mijn ouders en vrienden en hier in Nederland bij mijn gezin en vrienden.

Als klein kind wilde ik altijd juf worden. Ik vond het leuk om kennis over te dragen. Omdat die wens mij nooit heeft losgelaten en ik het erg belangrijk vind om kennis te delen, heb ik in 2015 Wealthy Wise Women opgericht: een plek waar je niet alleen inspiratie krijgt maar ook handige en praktische tools ontvangt om je financiën en geldzaken op orde te krijgen en een einde te maken aan je geldzorgen. Zodat je financieel zorgeloos kunt genieten van het ondernemerschap.

Financiën

Ik heb tijdens mijn trainingen en coachings meerdere ondernemers ontmoet die met ontzettend veel enthousiasme en passie hun onderneming zijn begonnen om na een paar jaar, door geldzorgen, uitgeput en onzeker op te houden met ondernemen en op zoek gaan naar een baan. Zonde vind ik dat.

Ik geloof er heilig in dat wanneer je je geldzaken en financiën op orde hebt, het ondernemen zoveel leuker kan zijn. Het geeft rust, zekerheid en blijdschap. Ik geloof dat geld nooit een doel mag zijn maar geld zie ik als een prachtig middel om jou te helpen, om jou te helpen om meer mensen te bereiken, om meer leuke dingen te kunnen doen en ervaren met de mensen die belangrijk zijn voor je. Kortom om meer te genieten van het leven.

Ik weet als geen ander wat het is om geldzorgen te hebben en niet de dingen te kunnen doen die ik belangrijk vond. Met name toen mijn kinderen geboren werden, werd mijn wens nog groter om meer tijd te spenderen met mijn gezin in plaats van alleen maar hardwerken om meer geld te verdienen. Het zien opgroeien en genieten van de tijd met mijn kinderen was voor mij belangrijker. Ik kwam in de knel met mijn wens en mijn realiteit. Ik raakte diep in de financiële problemen en op gegeven moment, moest ik ook toezien hoe mijn auto in beslag werd genomen. En er zouden meer beslagleggingen volgen als er geen verandering zou komen. Ik was hoogzwanger en kon niet werken. Ik werd volledig financieel afhankelijk van mijn partner, het voelde als totaal falen en ik wist toen niet hoe ik ooit uit die dieptepunt zou komen.

Ik kan nu oprecht zeggen dat die dieptepunt mijn redding is geweest.

Hoe kon het mij gebeuren? Ik adviseerde grote ondernemingen over financiën, ik had alle studies gevolgd op het gebied van financiën en geldzaken en toch gebeurde dit. Die periode heeft mij heel goed doen beseffen dat financiële problemen niks te maken hebben met kennis en kunde, maar dat mijn gedrag, emoties en gedachten een hele belangrijke rol spelen.

In de jaren erna heb ik mij verder verdiept in de “zachte” kant van financiën en geldzaken (mindset, gedrag, emoties). Een paar jaar later was ik weer volledig in controle over mijn financiën. Ik ben niet meer financieel afhankelijk van mijn partner, ik werk omdat ik het leuk vind en verdien meer in minder tijd waardoor ik nu veel meer tijd heb om te genieten van en met mijn kids.

Walk the talk

Your future is determined by the choices you make. Which choices are you making today?