Onzekere tijden vragen om creativiteit en doorzettingsvermogen. Maar hoe doe je dat?

“Deze Crisis vraagt veel creativiteit en doorzettingsvermogen om je onderneming staande te houden”

De kapperszaak van Onderneemster Helena van Make-up your Hair zit vanaf de Corona maatregelingen, dicht. Dit heeft niet alleen een behoorlijke impact op haar inkomen maar raakt haar ook diep persoonlijk.

Hoe ze positief en creatief weet te blijven en belangrijker nog hoe ze ervoor zorgt dat haar onderneming levensvatbaar blijft, deelt ze graag met jou in deze blog.

1. Connectie Connectie Connectie.  Het is ontzettend belangrijk om de connectie met je klanten goed te onderhouden. Via Whatsapp geeft Helena regelmatig advies aan klanten die letterlijk met hun handen in hun haar zitten en niet weten wat ze moeten doen. “Ik merk dat klanten dat enorm waarderen en het geeft mij ook een heel goed gevoel”

2. Creativiteit is de sleutel. Denken in mogelijkheden, wat kan ik wel doen? Tegen welke problemen lopen mijn klanten nu aan en hoe kan ik ze helpen? Door regelmatig contact te houden met haar klanten weet Helena precies waar haar klanten nu mee zitten. Daarom heeft Helena DIY pakketten bedacht. Klanten kunnen deze pakketten bij haar ophalen om hun haar of nagels zelf te verzorgen. Als een klant bijvoorbeeld haar uitgroei wil kleuren, stuurt de klant een foto op van haar haar nu en dan maakt Helena een persoonlijke haarkleuring. “ Je wil je haar echt niet verpesten met een foute kleurkeuze en de mindere kwaliteit van de drogist”. De pakketten bevatten alles wat er nodig is. Helena geeft ook uitgebreide uitleg dmv filmpjes en ze begeleid indien nodig haar klanten via whatsapp of video-bellen.

3. Emoties voelen en uiten is helemaal OK. Het is een behoorlijke pittige situatie waarin we zitten. “Ik heb in het begin ook gehuild als ik in mijn salon rondliep” . “Daarna heb ik mezelf weer opgepakt en ben gaan nadenken wat ik wel kan doen. “Het voelde goed om even een moment te nemen om de onmacht en het verdriet eruit te huilen.”

4. Contact met de mensen om je heen. “Blijf contact houden met buren, bel je vriend(inn)en op, je kan nog steeds kort, op bezoek of bezoek ontvangen en met de zon buiten heerlijk om even bij te kletsen en te delen hoe je je voelt. En natuurlijk blijven genieten van lekker eten, drinken, en vergeet niet ook wat te bestellen bij de lokale ondernemers en ga thuis lekker uit eten.” adviseert Helena.

Door nu, meer dan ooit , op een creatieve manier te investeren in de relatie met haar klanten, werkt Helena aan de toekomst en levensvatbaarheid van haar kapperszaak. Hopelijk zal deze investering zichzelf snel terugverdienen en kan Helena heel snel weer haar deuren openen 🙂

Deel deze blog