Nooit te oud om te leren

Sandra met haar behaalde zwemdiploma A

Van huis uit heb ik altijd een zekere angst gehad voor zwemmen. Mijn moeder deed enorm panisch over water, en dat sloeg over op mij. Ik groeide op op een eiland en dan is het natuurlijk handig als je kunt zwemmen, maar ondanks mijn pogingen op zwemles is het me als kind nooit gelukt om mijn diploma te halen. De angst overheerste.

Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als kind klaarstond om in het diepe te springen. Allerlei mensen moedigden me aan en zeiden dat het wel goedkwam. Maar ik vond het doodeng en sprong het water niet in. Dat was mijn laatste zwemles.

Totdat ik, vele jaren later, besloot dat het tijd was om mijn angst te overwinnen. Ik wilde niet dat mijn toekomstige kinderen dezelfde angst zouden voelen. Ik wilde dat ze plezier zouden hebben in het water, dat ze zouden genieten zoals ik andere kinderen ook zag doen. Ik wilde voorkomen dat ik mijn angst op hen zou overbrengen.

Dus met 35 jaar nam ik opnieuw zwemlessen op weg naar Zwemdiploma A. Deze keer lukte het wel en ik was enorm blij! Dat zie je ook aan mijn gezicht onder die charmante badmuts op de foto bij dit bericht.

Het was een bijzonder moment, niet alleen omdat ik eindelijk kon zwemmen, maar ook omdat ik mezelf bewees dat je nooit te oud bent om iets te leren. En hoewel ik nooit een olympisch zwemster zal worden, heb ik de basis onder de knie gekregen, en dat is wat telt.

Een jaar later, op 23 juni 2012, werd mijn dochter geboren. Inmiddels heeft zij haar diploma ABC en Snorkelen 1 en 2 en is ze als een vis in het water. En ik zwem gezellig met haar mee, zonder angst.

Het leerde me dat het belangrijk is om dingen die je eng vindt, toch te doen. Je bent niet alleen een voorbeeld voor jezelf, maar ook voor anderen in je omgeving, zoals je kinderen. Dus als er iets is waar je tegenop ziet, probeer het toch!

De zomervakantie is het perfecte moment om een nieuwe skill te leren. Waarom zou je deze zomer niet gebruiken om je financiële zelfvertrouwen te vergroten? Met mijn online training Profit First kun je in een paar weken tijd, verspreid over 8 modules, leren hoe je je financiën op een simpele manier kunt beheren. Na de zomer ben je dan startklaar om je financiële situatie met meer inzicht, overzicht en rust te beheersen. Bij de training horen 2 coachsessies, zodat je zeker weet dat je Profit First op de juiste manier implementeert, afgestemd op jouw situatie.

Wil je meer weten? Bekijk op deze pagina meer informatie en krijg deze zomer op een simpele manier meer grip op je geld!

Deel deze blog