𝗙𝗶𝗻𝗮𝗻𝗰𝗶𝗲𝗲𝗹 𝘀𝗹𝗶𝗺 𝘄𝗼𝗿𝗱𝗲𝗻: 𝘀𝗶𝗺𝗽𝗲𝗹𝗲 𝘀𝘁𝗿𝗮𝘁𝗲𝗴𝗶𝗲ë𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝘃𝗿𝗼𝘂𝘄𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝗻𝗲𝗺𝗲𝗿𝘀

Financieel slim worden met simpele strategieën

Financiële educatie klinkt misschien hoogdravend, maar je hoeft geen diploma in financiën te hebben om goed met je geld om te kunnen gaan. Het is een vaardigheid die elke ondernemer kan verwerven, vooral vrouwen.

In deze blog zal ik je een aantal makkelijke manieren laten zien om financieel slim te worden, zodat je de controle over je financiële toekomst in eigen hand kunt nemen.

 1. Boeken en e-books
  Duik in de wereld van financiële wijsheid door boeken. Titels zoals “Rich Dad Poor Dad” (naar het Nederlands vertaald als Rijke pa, arme pa) of “The Millionaire Next Door” bieden waardevolle inzichten, zelfs voor niet-experts.

 2. Online cursussen
  Online platforms zoals Online Academy, ICM, LinkedIn Learning of een Engelstalige variant als Coursera of Udemy bieden talloze cursussen over financiën en boekhouding aan. Of je nou een beginner bent of je kennis wilt uitbreiden, er is altijd wel een cursus voor jou.

 3. Financiële coaches en adviseurs
  Voor persoonlijke begeleiding kun je overwegen om samen te werken met een financiële coach of adviseur. Zij kunnen op maat gemaakte strategieën bieden en je helpen bij het nemen van complexe financiële beslissingen.

Simpele stappen die je nu kunt nemen:

 1. Budgetteren
  Begin met een budget. De “50-30-20 regel” is een eenvoudige formule. Verdeel je totale inkomen als volgt: 50% voor vaste lasten (hypotheek, verzekeringen, etc.), 30% voor wensen (kleding, hobby’s, uitjes) en 20% voor sparen of investeringen. Het is een praktische manier om te beginnen met het beheren van je financiën.

 2. Schuldenbeheer
  Als je schulden hebt, is het zaak die weg te poetsen. Pak eerst schulden met hoge rente aan. Het aflossen van schulden vermindert niet alleen financiële stress, maar zorgt ook dat je geld overhoudt voor vermogensopbouw.

 3. Investeringen
  Als je nieuw bent in investeren, kan het spannend zijn. Begin dan klein met laagrisico-opties zoals obligaties of vaste deposito’s. Naarmate je zelfvertrouwen groeit, kun je meer uitgebreide investeringsstrategieën verkennen.

 4. Regelmatige controles
  Consistentie is key. Controleer regelmatig je financiële situatie. Zo zorg je ervoor dat je op koers ligt met je doelen en kun je noodzakelijke aanpassingen maken.

Financiële geletterdheid is niet iets voor een eliteclub, het is een gereedschapskist die iedereen kan hanteren. Door jezelf op een toegankelijke manier te scholen en eenvoudige stappen te zetten naar financiële verantwoordelijkheid, krijg je de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in het financiële landschap. Begin vandaag nog, en je zult jezelf dankbaar zijn in de toekomst.

Een andere makkelijke manier om te beginnen is het inzetten van Profit First. Dat is een simpele, maar super doeltreffende methode om je geld te beheren. In mijn online training kun je waar en wanneer je maar wilt leren hoe je je geld beter beheert. Als bonus geef ik je er 2 coachingcalls bij, zodat je zeker weet dat jij deze methode helemaal goed gaat inzetten zodat je echt stappen gaat zetten.

Wil je graag eerst eens kennismaken en zien of het klikt? Boek dan een vrijblijvende call, zodat we kunnen kijken of we een match zijn. Ik spreek je graag!

Deel deze blog