AI is niet de oplossing

AI is niet de oplossing

Je hoort momenteel heel veel over AI. En natuurlijk, het helpt je, het scheelt tijd. Je kunt het efficiënt inzetten en ik ben er echt voorstander van. Als je meer kunt doen in minder tijd, als je kunt versimpelen en versnellen, dan ben ik vóór! Dan hou je meer tijd over voor dingen die je leuk vindt.

Maar -en nu komt het-:  AI kan jou alleen helpen als jij een goed plan hebt!  

Want: garbage in, is garbage out. Je kunt Chat GPT van alles vragen en dan komt hij zeker met iets, maar is dat iets waar jij wat aan hebt? Als je niet de juiste vragen stelt, dan krijg je ook niet de juiste antwoorden. De kwaliteit van de antwoorden ligt aan de kwaliteit van de vraag. En de kwaliteit van de vraag, die bepaal jij.

Zorg ervoor dat je een solide plan hebt. Dat je weet: wat is mijn visie op mijn bedrijf? Wat is mijn missie? Wie zijn mijn klanten, wat wil ik bereiken?

Dat zijn hele belangrijke dingen die je moet weten voordat je Chat GPT (of welke AI-tool je ook wilt inzetten) goed kunt gebruiken. Want geloof dit: zij gaan er niet voor zorgen dat de klanten uit de lucht komen vallen voor jou.

Je kunt AI heel goed gebruiken, maar het is een middel en geen doel op zich. De belangrijkste vraag is: wat is jouw doel? Dat wil je eerst helder hebben.

Dus zorg eerst voor een solide plan en daarna kun je gaan kijken hoe AI jou kan helpen. Het is net als met het bouwen van een huis: je kunt wel beginnen met het kopen van meubels, kleden en schilderijen – maar als je nog niet eens weet hoe je huis eruit gaat zien, waar het komt te staan, als je nog geen bouwtekening hebt… Dan ben je met de foute dingen bezig. Eerst moet de basis op orde zijn en daarna kun je gaan inrichten.

Vind je het lastig om je strategie uit te zetten? Plan dan eens een kosteloos regiegesprek in met de button hieronder. Ik denk graag met je mee!

Wil je eerst weten of jij ‘money-smart’ bent? Doe mijn quiz!

Deel deze blog