5 Tips om financiële problemen te voorkomen

Blijven klanten weg en heb je nu geen omzet?

In deze onzekere tijden zien veel  ondernemers hun klanten wegblijven of klanten houden hun hand steviger op de knip.

Ongetwijfeld maak je je zorgen, zeker na het horen dat het nog langer gaat duren voordat alle beroepen weer aan de slag mogen op een veilige wijze. Veel ondernemers zijn al behoorlijk flink geraakt.

Ook al wordt deze situatie veroorzaakt door externe factoren, moet je  vermijden achter dat excuus te blijven. Geloof het of niet, je hebt veel controle. Laten we kijken hoe jij die controle kan uitoefenen om te voorkomen dat je in de financiële problemen komt.

Op naar invloed!

Laten we eens kijken wat jij  zelf kan doen.

5 Tips om financiële problemen te voorkomen

 1. Maak van je product een Must-Have. Je hoeft niet persé een nieuw product of dienst te maken maar creëer een versimpelde of corona proof versie van een product wat je nu al hebt. Wanneer je een waardevolle/Must-Have product hebt, zijn klanten zeker bereid om van je te kopen zonder dat je je prijzen moet verlagen. Dus onderzoek wat je klanten nu echt nodig hebben en hoe jouw product ze juist in deze tijden verder kan helpen.
 2. Maak een overzicht van je inkomsten en uitgaven: Het hebben van overzicht creëert rust en geeft helderheid. Kijk kritisch naar je kosten. Iedere euro die je kan besparen is nu dubbel zoveel waard. Om jou alvast te helpen heb ik een  super handige template gemaakt. Deze kan je hier downloaden.
 3. Neem de initiatief en zoek contact op met je huidige klanten. Zorg dat je zichtbaar bent en je klanten je weten te vinden. Blijf waarde bieden. Juist nu is het belangrijk om die connectie en verbinding te houden met je klanten. Het is nu tijd om te zaaien. En als je nu niet zaait is er ook niks om te oogsten en duurt de crisis voor jou nog langer.
 4.  Onderzoek welke financiële regelingen de overheid heeft die voor jou van toepassing kunnen zijn.
              -Kijk naar de meest actuele info op Rijksoverheid
   Deze informatie wordt regelmatig bijgewerkt. Dat je nu niet in aanmerking komt hoeft niet te betekenen dat dat zo blijft.
  •  En wanneer het echt niet anders kan heb je ook nog de mogelijkheid om tijdelijk op zoek te gaan naar een bijbaan in een sector die het juist nu erg druk heeft. Dit kan er in ieder geval er voor zorgen dat je je vaste lasten nog kan dekken en niet acuut in de financiële problemen komt. Je kan er alles over lezen in dit artikel: deze beroepen zoeken nu extra mensen
  Zoals je ziet, heb je invloed op ontzettend veel dingen. Ik nodig je dan ook van harte uit om de leiding en de controle te nemen over het succes van je eigen onderneming

  Deel deze blog