1+1=3 Bouw een team!

Met een team bereik je meer.

Bouw een team? Daar heb ik toch helemaal geen geld voor? Ik hoor het je denken. Veel ondernemers hebben ambitie om te groeien, zodat er onderaan de streep meer overblijft. Geld dat ze kunnen gebruiken om te investeren, fijne dingen van te doen of wat minder uren per week te gaan werken.


Maar ondanks al het harde werk blijven ze op een gegeven moment op een plateau. Ze doen ontzettend veel taken, ook dingen die ze niet zo leuk vinden. En niet goed kunnen. En die gaan stroperig, want ze doen het met tegenzin en zijn er niet zo goed in. Vaak overheerst namelijk de angst Ik kan het niet betalen om een iemand aan te nemen, dat kost veel te veel geld.

Dan blijf je hangen in wat het kost in plaats van wat het oplevert. En ik zeg niet dat je meteen tien mensen moet aannemen, maar ik zeg wel dat wanneer je ambitie hebt om te groeien en een solide, winstgevend bedrijf wilt hebben, je slim wilt werken in plaats van keihard. Je wilt je tijd spenderen aan de dingen waar jij echt goed in bent, aan je klanten die alleen jij op de allerbeste manier kunt helpen. Het hebben van mensen om je heen die je hierin ondersteunen, is van essentieel belang. Dat heb ik zelf gemerkt.

Ik werk bijvoorbeeld met Frank. Hij zorgt dat al mijn ict-‘geneuzel’ opgelost wordt. Voor mij is het geneuzel want voor mij het is altijd gedoe. Voor Frank is het een eitje. Hij is altijd bereikbaar, reageert snel, legt dingen goed uit, maakt een video zodat ik het de volgende keer zelf kan regelen (als ik dat wil)… hij doet het! Het zou mij heel veel tijd en irritatie kosten, maar Frank neemt het me uit handen en zorgt ervoor dat alles werkt zoals het moet werken. Dat helpt enorm.

Sinds ik werk met Sabine, groeit mijn bedrijf stilletjes zonder dat ik daar heel actief mee ben. Zij doet mijn online marketing en regelt van alles achter de schermen. Ik ben constant zichtbaar op social media, ik word erop aangesproken, mensen vinden het leuk, maar eerlijk gezegd: alle lof naar Sabine. Deze blog spreek ik in terwijl ik op de atletiekbaan sta te wachten op mijn dochter en ik stuur ‘m dadelijk naar Sabine. Zij zorgt ervoor dat ‘ie wordt uitgewerkt, dat er een plaatje bij komt, dat het geagendeerd wordt op de verschillende socials… het gebeurt! Dat scheelt me heel veel tijd en levert zoveel op: mensen zien het, lezen het en nemen contact met me op. En daarbij: het is werk dat ik niet leuk vind en zij wel! Zo versterken we elkaar: we doen beiden waar we goed in zijn. 1+1=3.

Verder heb ik Femke als mentor. Ik kan met haar sparren, brainstormen, ze houdt me heel goed bij de les als ik weer eens veel te veel tegelijk wil en ze is een voorbeeld. Zij helpt me met mijn persoonlijke groei en ontwikkeling. En je bedrijf groeit naar gelang jij groeit als persoon.

In het begin was het voor mij ook echt wel uitdagend: oeh, al deze mensen kosten geld, ze doen het niet gratis. Maar ik kan eerlijk zeggen dat het zich dubbel en dwars terugverdient, al vanaf het begin.

Het begint met een goed plan: wat kan en wil ik als eerste uitbesteden, hoe kan ik dat doen? Er zijn heel veel opties. Maar als je serieus aan de slag wilt met je bedrijf en winstgevend wil zijn, als je wilt groeien en niet alleen maar wilt hobbyen: doen!
Ik denk graag met je mee over het hoe en wat. Een van de onderdelen van mijn trajecten is het maken van een Winstgevend Plan, waarin we samen kijken naar wat er nodig is om winstgevend te ondernemen. En als het vormen van een team daarbij hoort, gaan we zeker kijken naar hoe dat ook voor jou haalbaar is.

Een van de belangrijkste dingen bij het hebben van een goedlopend bedrijf is niet alles in je eentje doen. Bouw een team van mensen om je heen die jou ondersteunen! Samen bereik je meer.

Wil je meer weten over Winstgevende Plannen? Kijk dan op deze pagina. Wil je dat ik gewoon eens meedenk over hoe jij dingen kunt uitbesteden? Boek dan een vrijblijvende call. Ik spreek je graag, maar voel je vrij om dit aanbod naast je neer te leggen.

Deel deze blog